X

BRKOTVORINE

ČUDNOVATE PLOČICE

PREZIMENA LUDA NALAZE SE SVUDA

Brkotvorine

Kada bi vrata tvoga doma znala brbljati sigurno bi svašta rekla. Jedna bi se potužila zbog nedostatak novog ruha, druga bi se požalila što nemaju veće uši, dok bi treća grintala zbog lupetanja njima. Postoje i ona koja čuvaju vrijedne stvari, svakakva blaga i čudesa. Iza njih rađaju se mnoge priče pa i blagoslovljena djeca. Sjetiš li se katkad, da su vrata tvoga doma posebna po mnogo čemu. Čuvaju te danju, noću, a kad poželiš otvaraju svoje srce i puštaju prijatelje k tebi. Istinu da ti kažem, vrata doma moga brbljava su već od davnih dana. Jednog jutra, na izlasku iz stana, u žurbi zalupih njima i u trku prema stepenicama začuh:
Hej!!! Da, ti gospođo što juriš-žuriš, možda bi ipak bilo bolje da si rođena na barci!

- Haa?! – iznenađenju mome nije bilo kraja.

Da ti priču sad ne duljim (jer ono što su mi rekla ipak ostaje između mene i vrata), reći ću ti samo ovo; od dana kad ih krasi jedna “Čudnovata pločica” mir je zavladao među nama. Doduše, ova susjedna su ljubomorna, pa se bune i mrmljaju, ali sredit ćemo i to polako…najprije da pometem ispred svojih, a dalje ćemo lako.

Brkotvorine

Od toga dana, imenovaše mene vrata, predstavnikom “Vratarskih prava”.
Zaključala su ovo:
“Ti nas čuješ, pa bi red bio da nas i zastupaš.
Odlučila smo jednoglasno da iznad svake špijunke treba biti jedna “Čudnovata pločica”. Za one koji žele pločicu ispod špijunke, ok, može i tako. Oni koji nemaju špijunku, još bolje, nek’ je zakelje gdje im srce poželi. I mi se želimo okititi, biti vesela i lijepa. I mi želimo postati dio tvoga svijeta. Obećajemo svečano, da ćemo te i dalje čuvati i braniti svetost tvoga doma. U zamjenu za zrno ljubavi dat’ ćemo ti sebe koliko god smo duga i široka.”

Eto! Dalje je odluka tvoja! Prepričah ti svoju priču, a ti razmisli o svemu, pa mi javi. Svečano ti obećajem, kao predstavnik “Vratarskih prava”, jednog jutra, dok grad još spava, pomislit ćeš da čuješ susjedovu mačku kako prede, ali biti će to tvoja vrata. A kada se umoran budeš vraćao domu svom, garantiram ti, osmijeh vratit će ti se na lice. Tako je to oduvijek i zauvijek – za zrno ljubavi dobiješ brdo sreće .

Brkotvorine

Pssst:

“Čudnovate pločice” izrađene su od polimerne gline. Svaka je unikatna i inspirirana željama i osobnim “komadićima” iz tvoga života.
Standardne dimenzije pločica su cca 15 cm x 7 cm ( sve ovisi o obliku pločice i tvojim željama).
Na poleđini svake pločice nalazi se obostrano ljepljiva traka. Pomoću te trake pločice se fiksiraju na vrata. Površina na koju se fiksira pločica mora biti ravna i čista. Trake su izuzetno jake tj. 1 m trake dovoljno je jak da izdrži težinu od 120 kg. Pločica je teška oko 100-130 g. U slučaju da želiš pločicu fiksirati vijcima, pri izradi je moguće napraviti rupe za vijke.

Za sve ostale informacije i svakakva pitanja piši na : culibrk.hr@gmail.com

Odobrio kvakom i ključem odbor “Vratarskih prava”

 

Comments are closed.